Jämställdhet

Jämställdhet mellan kvinnor och män är en förutsättning för en hållbar och fredlig utveckling. Jämställdhet handlar om en rättvis fördelning av makt, inflytande och resurser. Det har bevisats om och om igen att politisk, ekonomisk och social jämlikhet mellan kvinnor och män bidrar till alla dimensioner av hållbar utveckling.

Vi tar ställning för ett jämställt samhälle genom att aktivt verka för att i Malmö Kappsimningsklubb ska alla kvinnor och män ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla delar av vår verksamhet.
Att leva ett liv fritt från våld och diskriminering är en grundläggande mänsklig rättighet och helt avgörande för att människor och samhällen ska utveckla sin fulla potential.

JÄmställd simidrott

Inom simidrotterna simning och simhopp så tränar pojkar och flickor tillsammans med varandra redan från nybörjarnivå med samma grundläggande förutsättningar. Detta gör att det blir naturligt att man redan från ung ålder börjar skapa en ömsesidig respekt och samsyn i att det inte görs några skillnader mellan pojkars och flickors möjligheter, rättigheter och skyldigheter i vår verksamhet.
Vi försöker alltid att i alla våra grupper med fler än en ledare att ha en manlig och en kvinlig ledare för gruppen.

 
Idag har MKK följande fördelning utifrån ett jämställdhetsperspektiv: 

  • Aktiva:   48% pojkar – 52% flickor
  • Anställda:   53% män – 47% kvinnor
  • Styrelse:   33% män – 66% kvinnor



För att skapa jämställda miljöer på anläggningar där vi verkar och ge alla förutsättningar att klara sin vardag, oavsett kön och dag i månaden arbetar vi sedan sommaren 2021 med RedLocker

Jämställdhetspartner