Hållbar Konsumtion och produktion

Vår planet har försett oss med ett överflöd av naturresurser, men vi människor har inte nyttjat det på ett ansvarsfullt sätt och konsumerar nu långt bortom vad vår planet klarar av. Att uppnå hållbar utveckling kräver att vi minskar vårt ekologiska fotavtryck genom att ändra hur vi producerar och konsumerar varor och resurser.

Hållbar konsumtion innebär inte bara miljöfördelar utan även sociala och ekonomiska fördelar såsom ökad konkurrenskraft, tillväxt på såväl den lokala som globala marknaden, ökad sysselsättning, förbättrad hälsa och minskad fattigdom. I MKK arbetar vi aktivt som organisation för att medvetandegöra och underlätta för våra medlemmar i omställningen till mot en hållbar konsumtion och produktion av varor, för att minska vår negativa påverkan på klimat, miljö och människors hälsa.

Cirkulär Ekonomi

Malmö Kappsimningsklubb verkar för en mer hållbar konsumtion genom att ha en insamling för återanvändning av hela och fungerande profilkläder, träningsutrustning och badkläder som av olika anledningar inte längre används. Vi vill genom detta bidra till att skapa en cirkulär ekonomi för den utrustning och det material som används i simidrott.

Hållbar livsstil

En hållbar livsstil är en nödvändighet för att minska vår negativa påverkan på klimat, miljö och människors hälsa.
I MKK är en långsiktigt god hälsa centralt och vi arbetar kontinuerligt med att ge våra barn och ungdomar förutsättningar och verktyg i formandet av en långsiktigt förhållande till träning, en hälsosam livsstil. Det sker återkommande genom att aktiviteter som ska inspirera och utbilda samt att vi skapar möjligheter för våra aktiva att träna genom hela livet.

Som organisation arbetar vi i MKK aktivt för att vara föregångare för våra medlemmar. Detta gör vi genom att skapa medvetenhet, uppmärksamma och försöka underlätta för våra medlemmar att genomföra handlingar som minskar vår gemensamma negativa påverkan på miljön och vår omgivning.

Detta sker bla genom insatser som ovan nämnda insamling för återanvändning, att aktivt verka för att minska miljöpåverkan vid resor och transporter i eller i anslutning till föreningens verksamhet, minska och avveckla användandet förbrukningsvaror verkar Malmö Kappsimningsklubb kontinuerligt för att våra medlemmar anammar en mer hållbar livsstil.

Samarbetspartners Hållbar konsumtion och produktion