Aktuellt

I denna vänstra kolumn hittar ni längre ned information om:

 • Malmö Kappsimningsklubb (Facebook)
 • Babysim​​​​ (Facebook)
 • Information från Svenska Simförbundet
 • ​Information från Skånesim
 • Information från Simma.nu


Scrolla Er nedåt

Malmö kappsimningsklubb

     
Limhamns simsällskap

    
malmö simsällskap

      
babysim


Laddar innehåll...

Laddar innehåll...

Laddar innehåll...

Köp och sälj

Här öppnar vi en andra hands marknad för begagnade varor relaterade till simträning. OBS: försäljningen sker mellan respektive privatpersoner!

Återbetalningsregler vid avbokning i MKK

1. Vid följande tillfälle återbetalas kursavgiften och medlemsavgift 
   till fullo. Däremot uttages en administrationsavgift på 50:-: 
 • Avbokning innan kursstart.
2. Vid följande tillfälle debiteras 225 kr:
 • Avbokning lektion 1-3.
 3. Vid följande tillfälle görs ingen återbetalning
 • Avbokning fr o m lektion 4.
 • Vid läger och tävlingar i de fall arrangören inte gör någon återbetalning.
Övrigt:
 
Avbokning vid sjukdom:
 • Om läkarintyg kan uppvisas för frånvaro från minst 5 sammanhängande simtillfällen, så återbetalas resterande del av kursen fr o m läkarintygets datum.
 • Babysim och Minisim  innefattas av ovanstående regler eftersom vi bara har det på SUS och söndagar.
 
Vi är en ideell förening utan vinstintresse men med fasta utgifter för bl.a bassänghyra och lärarledda lektioner. När terminen väl har börjat kan vi tyvärr inte tillhandahålla återköp, nedsatt kostnad för nästkommande termin eller ”ta-igen-lektioner”, pga av att våra grupper är fullbokade.

Förändrad funktionärspolicy i klubben

Vi har under senare år varit tvungen att kraftigt begränsa tävlingsverksamheten i Aq-va-kul pga mycket hårt tryck på bantid från våra ca 3000 simskolebarn som vi har årligen. Efter sommaren har nya badet i Hyllie öppnat, vilket ger oss nya möjligheter att arrangera tävlingar i nya fina och fräscha lokaler. Under den mellanperiod som varit har vi gästat många tävlingar som arrangerats av av våra systerföreningar runtom i Skåne. Nu vill vi visa god ton och återgälda gästfriheten som andra visat oss, genom att bjuda in till välorganiserade tävlingar i Malmö under trevliga former.

På en tävling behövs många föräldrar som är med och hjälper till för att allt skall flyta smidigt. Men, också för att vi som arrangör skall kunna vara goda värdar och kunna ta väl hand om våra tävlingsgäster och deras anhöriga behövs många föräldrar som är med och hjälper till, med stort som med smått. Vi som har varit med ett antal år vet att vi alla i slutändan är som en stor simmarfamilj, som med tiden umgås även med föräldrarna från andra klubbar just därför att vi träffas ganska ofta ute på tävlingarna och våra simungdomar som t ex åker på gemensamma simläger med deltagare även från andra klubbar. Genom att förändra funktionärspolicyn i vår klubb vill vi ge alla föräldrar en chans att lära känna varandra lite närmare, vilket också är positivt för framtiden. Det blir lättare att t ex hitta möjligheter till samåkning till både träningar och tävlingar om man lärt känna varandra först. Därför sker denna utbildning med föräldrar från samma simgrupp, just därför att man har mest gemensamt. 

För att stärka gemenskapen, både mellan simmarföräldrar och med klubben, vill vi att någon förälder från varje simmarfamilj, från Simiadengrupperna och uppåt, skall kunna vara med och hjälpa till på en (1) tävling per år. 

Vi vet att det finns simmarföräldrar som inte tidigare varit funktionärer, där vi kan se att det finns en viss oro kring att kunna hjälpa till funktionär. Källan till den oron handlar nästan alltid om något mycket specifikt:

Diskningar! ”–Tänk om jag råkar diska någon, som faktiskt inte hade gjort något fel”?

För att en gång för alla ta bort den oron: Om du står som t ex vändningskontrollant så är det inte du som diskar. Det är inte ditt beslut som du står ansvarig för. Syftet med att genomgå en funktionärsutbildning är att lära sig hur olika moment skall gå till enligt reglerna. Om du som funktionär ser något som du tycker såg fel ut, så det enda du förväntas göra är att berätta precis vad du just såg (oftast via bandomaren, som sedan rådgör med tävlingsledaren). Deras kunskaper och erfarenhet av tolkningar är mycket god. Det är tävlingsledningen som avgör om en felaktighet skall leda till diskning. Det är inte ditt beslut som funktionär. Det enda du gör är att vara bandomarens ögon på plats, just därför att du stod närmast. Det andra som är värt att notera är att i alla tveksamma fall, så bedöms nästan alltid simmaren att ha gjort rätt. Med dessa små klargöranden vill vi avdramatisera vad det innebär att hjälpa till som funktionär. Att vara med och hjälpa till som funktionär omfattar så mycket annat vardagligt och praktiskt. Vi vill genom denna funktionärsutbildning höja den allmänna simkunskapen bland våra föräldrar.

En liten praktisk notering: Även vi som anordnar är själva föräldrar som vet att det ofta är en utmaning att få tiden att räcka till vissa helger, med skjutsningar, andra syskonaktiviteter osv. Vad vi vill eftersträva är att de skall vara så enkelt som möjligt för Er när det blir Er familjs tur att hjälpa till. Denna information angående funktionärsutbildning för föräldrar riktar sig till Er som familj. Om bägge föräldrar tar chansen och genomgå denna föräldrautbildning, så vet vi av erfarenhet att det blir så mycket enklare senare. Som en ren bonus ökar bägge föräldrars kunskaper och förståelse för den idrott som våra barn utövar, med sådan entusiasm och kämpaglöd.  

Tid och plats för denna föräldrautbildning:

Utbildningen börjar kommer att pågå varje vecka under hela hösten och vintern, där vi kommer att kalla föräldrarna gruppvis. Det kommer att finnas gott om tid att ställa frågor. Har du ingen möjlighet till att ställa upp just den dag Ni blir kallad måste du meddela kansliet i god tid, så hittar vi ett annat utbildningstillfälle till dig istället.

Plats: Kansliet, Banérsgatan 2a, Malmö 

Vi bjuder på kaffe och fika.

På utbildningen kommer du även att få en lila T-shirt, som används som funktionärströja. Denna T-shirt kan senare med fördel även användas som supportertröja när vi besöker andra tävlingar. Vi kommer att ha med oss ett antal tröjor i varje storlek till utbildningen.

Välkomna!

Med vänliga hälsningar

Tävlingskommittén.

Dronksim

MKK:s tappra simkämpar var och gästade Staffanstorp under helgens Dronksim.
Många fin-fina resultat och personliga rekord denna kulna vinterdag.
MKK:s Mixed Medleylag (4X100m) med Mollie Morfelt, David Falk, Lovisa Bjurnemark och Jasin Bajram kämpade sig till Brons-Dronken.
Jasin Bajram tog Brons-Dronken i 100m frisim
Mollie Morfelt tag hem inte mindre än 5 plaketter. Bra gjort Mollie!
Alexander K...ulagowski tog hem 3 plaketter.
Lovisa Bjurnemark tog 2 plaketter.
Mia Lang tog också 2 plaketter.
Leith Al-Sheesh och Jacob Baxmann tog var sin plakett.
David Falk visade dagens storform och plockade hem inte mindre än 7 st Dronkar. Genom dessa har David nu passerat 100 stycken medaljer inom MKK.
Vi tackar simmare och föräldrar som var med och hejade fram våra simmare under årets Dronksim.
 

SM/JSM 2014 sTOCKHOLM

Pass 8 finaler sm! Eftermiddagen började med Jonas Holmström som blev 10;a på 50 fr med 22:9, därefter Idas tur att simma till sig ett brons på 200 rygg med tiden 2:10:4. Avslutningsvis 2 fina lag, 4*100 frisim herrar eric hinderup 51:1 Jonas 48:9 Anton andersson 53:8 Filip bivesand 52:6 tjejerna simmade 4*50 medley Andrea Gustavsson 30:1 Ida Lindborg 34:6 Cassandra Tran 28:1 Frida Börnfors 26:5

Pass 7 sm jsm. Först i vattnet Eric hinderup på 50 fr med pers 23:57 därefter Jonas Holmström på samma distans, även här pers och avancemang till B-final med 22:8. Ida Lindborg simmade hem ännu ett GULD, denna gång på jsm 200 rygg med komfortabla 2:11:4, i samma gren Cassandra Tran 2:21:4. Gustav Hellqvist fortsätter med pers, den gång 100 rygg med 58:7. Anton Persson ville inte vara sämre och persade i ett extralopp på 50 br med 30:01. Förmiddagen avslutades med 2 lag. 4*100 fr killar. Filip bivesand 52:8 Eric hinderup 50:4 Anton andersson 53:1 William Lindblom 53:4. 4*50 medley tjejer, Jenny Thalin 31:7 Andrea Gustavsson 34:7 Cassandra Tran 28;6 Frida Börnfors 26:2

Pass 6 SM finaler dag 3! Ida Lindborg fortsätter simma hem medaljer, denna gång silver på 100 rygg med nya klubbrekordet 59:07!!! Jonas Holmström slår till med ett nytt fint pers och hamnar precis utanför prispallen på 200 frisim, fin tid av 1:47.58. Gustav Hellqvist tangerar pers i b-finalen 200 rygg, Cassandra Tran simmar b-final på 200 fjäril med bravur. Kvällen avslutas med ett bra lagarbete av tjejerna på 4*100 frisim, Frida Börnfors 58:77, Andrea Gustavsson 57:77, Cassandra Tran 57:02, Josefin Hansson 59:17

Pass 5 Fredag förmiddagens tävlingar bjöd på JSM guld av Ida Lindborg på 100 rygg, komfortabelt på 1,00,14. Jonas Holmström gjorde en fin simning och persade på 200 frisim 1:47:91 och är till final som 4:a. Gustav Hellqvist persade på 200 ryggoch gick till b-final med 2:08:47! Förmiddagens lag 4*100 fr tjejer. Andrea Gustavsson 58:7, Anna grahovac 1:01.9 Jenny Thalin 1:00,9 och Hanna Liljegren 1:00,7. 4*50 medley killar Gustav Hellqvist 27:44 Anton Persson 30:00 Eric hinderup 24:95 samt Filip bivesand 24:0

Pass 4. Jonas Holmström i vattnet på 100m fjärilsim, simmar loppet på ungefär samma tid som under försöken. Ida Lindborg följer upp silvret på 50m fjärsilsim på JSM med en femte plats på SM. Lagkappen som MKK simmade under kvällen var 4*200m frisim. Ida 2.01,75, Cassandra 2.07,5, Josefin Hansson 2.08 och avslutningen Jenny Thalin 2.12. Laget simmar in på en åttonde plats. Idag förlorade Stefan Persson rekordet på 800m frisim. Detta rekord är det äldsta i svensk simning. Vi graturlerar Adam Paulson till den nya rekordet och hoppas att nu även siktar in sig på 1500m frisim i både kort och lång bassäng. Grattis från MKK!


Pass 3
Jonas Holmström först i vattnet idag på 100m fjärilsim tiden 55,48 som var nytt personbästa resulterade i en artonde plats. På 50 m fjärilsim hade vi tre simmare i vattnet, Frida Börnfors, Cassandra Tran båda med sina bästa tider för säsongen. Ida Lindborg simmade till sig ett silver på distansen på JSM. Ida är klart för finalerna ikväll på distansen. Lagkappen 4*200m frisim bestod av 3 debutanter och en rutinerad. Vi kommer fortsätta att kämpa oss tillbaka på denna distans på mästerskapsnivå, det blev en elfte plast denna gång. På 800m frisim slog Anton Andersson pers med över tolv sekunder i samma heat simmade även Willian Lindblom in på ett nytt personbästa med drygt sju sekunder. Nu håller vi lunch och återkommer efter finalerna

Pass 2 Newsflash! SM JSM i Stockholm, Ida Lindborg tog ett fint brons på 100 fjäril när hon slog ut självaste Alshammar! Cassandra gjorde en fin simning i b-finalen, kvällen avslutades med 2 fina laginsatser 4*200 herrar, Filip 1:57:81 Jonas 1:47:96 Eric 154:68 William 1:57:71 samt 4*50 damer Andrea 27:18 Ida 25:11 Cassandra 27:05 Frida 26:34.

Pass 1 är nu simmat med framgångar för Malmö KK. Ida Lindborg simmade till sig ett guld på JSM på 100m fjärilsim med tiden 1,00,02. På fjärdeplats i samma final kom Cassandra Tran. Simmare som simmade till sig nya personbästa under förmiddagen var Eric Hinderup på 50m fjärilsim, Anton Andersson på 200 m bröstsim, Andrea Gustavsson på 50m frisim. I lagkapperna var flick laget på JSM tre sekunder bättre än anmälningstiden, pojklaget var åtta sekunder bättre än anmälningstiden.  Anton Persson 1.06,54 på 100m bröstsim i ett extra lopp, pers med en sekund ca.
Bra start av de lila

Resultat MKK GOLFEN 2014

Resultat av en trevlig dag på Bokskogens GK den 14 september. Peter Liljegren stod efter 18 hål som klar segrare i den öppna klass där 12 st tappra MKK deltog. Paul Alfons lyckades få ihop rundan till en andra plats. Johan Lindberg är fortsatt den mest segerrike spelaren i MKK golfen och den som deltagit alla åren. Johan kom in på en tredje plats. När det gäller precision så var namnet för dagen Peter Nilsson med både närmst flag och längsta drive på gällande hål. De som vill vara med 2015 hör av sig till Peter Liljegren på mail petlil@live.se

Ida Lindborg vm klar 3-7/12

Ida Lindborg klar för VM i kortbana. Tävlingarna avgörs den 3-7 december i Doha. Vi önskar lycka till på tävlingarna.

EM Silver till ida lindborg

Ida följde upp ett EM med mycket bra insatser med att ingå i laget  som simmade till sig silver på 4*100m medley. Vi från MKK gratulerar Ida till denna framgång och önskar lycka till inför framtiden.

ANSÖKAN om ekonomiska medel från SIXTEN ERIKSSONS FOND

"Sixten Erikssons Fond för Malmö Simsällskap" delar varje år ut medel till simmarungdomar inom Malmö Simsällskap för att på olika sätt främja deras utbildning och vidareutveckling.

Inför 2014 års utdelning anmodas ungdomar inom Malmö Simsällskap att inkomma med ansökningar till fonden. Ansökan ska förutom sedvanliga personuppgifter som namn, personnummer och adress även innehålla en redogörelse över vilket belopp ansökan avser samt till vilket utbildningsändamål medlen är tänkta att användas. Fondens medel skall i första hand att utnyttjas för att stödja utbildning utanför grundskola och gymnasieskola.
Hämta ansökan, klicka här
Hämta ansökningsblankett, klicka här

MKK-golfen

Nu är datum satt för årets upplaga av MKK-golfen, det blir den 31 augusti som slaget kommer att stå. Vi startar med lunch klockan 12:00 och första boll går ut cirka 13:30. Banan som vi kommer att spela på blir Bokskogen, ännu är det inte klart om det blir gamla eller nya. Lunchen står var och en för. Vi försöker hitta sponsorer så att vi kan få så låg grenfee som möjligt, kostnaden delas upp på alla deltagare. Ta med kontanter att betala greenfee med!!
Du skall ta med Dig ett pris för 100 kronor.
Titelförsvarare från 2013 är Karl Liljegren, längsta drive Lennart Bratt och närmst hål Johan Lindberg.
Anmäl er med golf-ID och klubb till Peter Liljegren, petlil@live.se.

SM-Guld till Ida lindborg

Vi gratulerar Ida Lindborg till SM-Guld på 50m ryggsim, silver på 100m ryggsim samt brons på 200 m ryggsim på senior SM 2014!

malmö kappsim på wikipedia.

Numera finns Malmö Kappsim även på Wikipedia.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Malm%C3%B6_Kappsimningsklubb

En liten milstolpe nådd för malmosim.nu

Nästa milstolpe för nya hemsidan (malmosim.nu) nåddes idag ca 13:04. Då passerades 200.000 visningar av hemsidan, efter den dryga månaden sedan den officiellt lanserades. Stort tack till alla som följer oss! Det sporrar oss till att försöka bli ännu bättre.

Kvällöppet

På tisdag, den 3/6, håller shopen kvällsöppet mellan 17:30 och 20:00. Ni är alla hjärtligt välkomna!

Resultat Seriesim 26/4

Seger i seriesimskvalet

Våra tappra simmare visade starkt hjärta idag, och och tog hem segern i dagens seriesimskval! Detta innebär avancemang till division 3. Mycket bra kämpat, och stort grattis till fina prestationer.
Mera information om detta, resultat med mera, kommer under måndagen.

Funktionärer till Seriesimskval

Den 24/5 arrangerar vi Seriesimskval på Aq-va-kul. Vi har fortfarande behov av ytterligare funktionärer. Första start är 09:00. Tävlingen pågår drygt 2,5 timme.
Anmäl er till funktionärsansvarig: christer@malmokappsim.se

lindängen har öppnat

Den 19/5 kl 10:00 slog Lindängsbadet upp portarna för säsongen. Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till en härlig badsommar. Har vi tur får vi uppleva samma underbara väder som förra året.
Lindängsbadet, en sommarfest för hela familjen.
För mer information, klicka här

Årsmöten i Simklubbarna

Torsdagen den 27 kommer vi att ha årsmöten i simklubbarna. Plats för mötena är ProCivitas Gymnasium, Malmö. Malmö Simsällskap 18.00, Limhamns Simsällskap 18.00 och Malmö Kappsimningsklubb 19.00. Välkomna! här.
Publicerat den 4 mars 2014

TYR KVÄLL

Torsdagen den 6 mars 17.30-20.00 kommer representanter från TYR att vara på plats på Banérsgatan 2a. TYR kommer att presentera årets nyheter, som även går att köpa på plats till bra pris. Så missa inte chansen att se nyheterna innan de stora tävlingarna.
Publicerat den 26 februari 2014

Sveriges bästa simhoppsklubb

Under helgen har Svenska Mästerskapen avgjorts med mycket stora framgångar för våra lila hoppare. De hoppade till sig hela sju medaljer, två guld, två silver och tre brons. Medaljörerna var följande, Jonathan Jörnfalk ett guld 3M Synkro, ett silver 3M och ett brons på 1 M, Erik Gundersen guld 3M Synkro, Ellen Ek ett guld på 3M Synkro och ett silver på 10M, Felicia Granath guld på 3M Synkro brons på 1M, Wilma Ståhlarm och Frida Källgren brons på 3M Synkro. Ett stort grattis till detta härliga gäng!
Publicerat den 27 januari 2014

Sveriges bästa simhoppsklubb

Malmö Kappsimningsklubb blev 2013 sammanlagt Sveriges bästa simhoppsklubb. Vi gratulerar simhopparna och deras tränare till denna framgång. Nästa vecka sätter de Malmö på kartan ännu en gång då SM avgörs i Jönköping.
Publicerat den 15 januari 2014

Mastersverksamhet

Mastersverksamheten för vårterminen startar onsdagen den 8 januari kl. 20.30. Masters-träningen är till för dig som tränat och tävlat som elitsimmare i unga dagar. Passar detta in på dig? Ring då Robert Johnsson 0705-552067.. Skulle du ändå vilja simma som vuxen men inte varit tävlingssimmare när nu var ung – ring då MKK:s kansli – 040-6643130. Mastersträningen följer du enklast genom att söka upp ”MKK Masters” på Facebook.
Publicerat den 3 januari 2014

Sum-Sim Riksfinal

Sum-Sim riksfinaler 2013 (25m) som avgjordes i Stockholm visar att Malmö Kappsimningsklubb har något stort på gång inför sommarens Sum-Sim (50m) på hemmaplan! Amanda Granborg tog ett härligt guld på 200ryggsim trots att hon halkade i starten! Hon kan nu för tredje gången titulera sig Svensk Ungdomsmästarinna! Amanda nöjde sig inte med detta, utan tog även silver på 800frisim samt en 5e plats på 200frisim! Eric Hinderup slog till med en kanontid (51.07!) när han blev 2a på 100frisim! Med denna medalj har Eric nu tagit 10 individuella medaljer(4 guld) på Sum-Sim sedan 2011! På 100ryggsim i lagkappen gjorde Eric dessutom ett rejält personligt rekord med tiden 58.35! Cassandra Tran gjorde ett kanon Sum-Sim och bärgade 3 brons på 100-200 fjäril samt 200 frisim. Cassandra visade även att hon behärskar ryggsim med sin 4e plats på 200ryggsim och sin 6e plats på 100ryggsim! Samtliga lopp blev personliga rekord! Intressant notering är att just 200ryggsim är den sträckan där MKK hade flest deltagare, förutom nämnda Amanda och Cassandra så simmade även Hanna Liljegren och Jenny Thalin! Filip Bivesand, som behärskar i stort sett alla frisim sträckor blev 6a på 1500frisim med nytt personligt rekord. Dessutom gick han under 2 minuter på 200frisim för första gången! Grabbarna Ludwig Wemlén, Anton Andersson samt Joaquin Diaz visade hur man simmar 100bröstsim, då de alla slog sina personliga rekord på sträckan! Anton fick dessutom med sig en fin 8e plats på 1500frisim. En annan som hade flyt under tävlingen är Philip Tran- han slog 2 härliga personbästa på 200frisim samt 100frisim på startsträckan i lagkapp! Även Rickard Wemlén slog personligt rekord när han blev 10a på 400frisim. MKK hade inte mindre än 6 lagkappslag och i dessa slogs en hel rad med personliga rekord genom Hannah Skog, Simon Karlsson, Hanna Liljegren, Anton Andersson Arvidsson, David Sjöland, William Lindblom samt Annika Lundh! Grattis alla simmare till fina resultat!
Skrivet av Magnus Lennartsson
Publicerat den 9 december 2013

Valberedningen informerar

Vi söker nu kandidater till styrelsen för MKK, MS och LSS. Vill du vara med och bidra till att fler människor kommer lär sig simma och tävla i simning samt bidra till att våra barn och ungdomar får en bra hälsa och känna trevlig gemenskap? Vill du vara med i en styrelse med fokus på framtiden? Vi söker ledamöter till en framsynt och skicklig styrelse som tillsammans leder det strategiska arbetet inom MKK, MS och LSS vidare. Vi är intresserade av personer från alla delar av MKK, LSS och MS verksamhet. För ytterligare information kontakta valberedningen: Anna Lohman anna.lohmann@utb.lund.se Göran Hedbys goran.hedbys@alfalaval.com Johan Hinderup johan.hinderup@novotek.se Ingvar Engström ingvar.engstrom@it-konsultlgd.se John-Börje Thelin john-borje@afconsult.com
Publicerat den 1 december 2013

Sum-Sim Region

MKK hade en mycket bra helg när Sum-Sim regionfinaler avgjordes i Helsingborg. Drygt 40 av MKK:s simmare gjorde fina insatser, och en mycket hög procentuell del av loppen blev personliga rekord!  Skånska ungdoms mästare blev Cassandra Tran, Amanda Granborg, Filip Bivesand, Anton Andersson samt Eric Hinderup!  Totalt kommer MKK skicka 12 individuellt kvalade simmare till Riksfinalerna i Stockholm (de gör totalt 28 individuella starter). Dessutom kommer 5 simmare komplettera truppen för att simma lagkapper!  Truppen till Stockholm 6-8/12: Cassandra Tran, Jenny Thalin, Hanna Liljegren, Amanda Granborg, Anton Andersson, Filip Bivesand, Ludwig Wemlén, William Lindblom, Eric Hinderup, Philip Tran, Rickard Wemlén, Joaquin Diaz, Hannah Skog, Annika Lundh, Simon Karlsson, David Sjöland, Anton Andersson Arvidsson.
Publicerat den 12 november 2013

Funktionärsutbildning

Vi kommer under våren och sommaren 2013 arrangera två stycken tävlingar, Ungdoms GP3 och Tyr Swim Meet. Till dessa arrangemang behöver vi funktionärer. Vi uppmanar alla som inte är funktionärer att anmäla er till denna kurs.
Publicerat den 20 mars 2013

Ellen Ek SM GULD 2013

Ellen Ek blev vår första mästare 2013. Ellen segrade i höga hopp vid senior SM som avgjordes helgen den 1-3 februari i Jönköping. Sydsvenskan var igår på plats och gjorde ett inslag här.
Publicerat den 6 februari 2013

Vi simidrottar från den 1/1-2013 i TYR

Malmö Kappsimningsklubb samarbetar med TYR från den 1/1-2013.
Publicerat den 20 november 2012

RF elitidrottsstipendium till Jennifer Granath

Ett stort GRATTIS till Jennifer Granath som har blivit tilldelad Riksidrottsförbundets elitidrottsstipendium på 40000: -
Publicerat den 14 oktober 2012

Svenska Mästerskapen i simhopp

Julia Lönnegren vann 4 medaljer på Svenska Mästerskapen i simhopp i Karlskoga/Örebro den 29/6-1/7. På höga hopp blev det Julias första individuella guld! Ellen Ek tog ett oväntat silver på damernas höga hopp. Christofer Eskilsson vann komfortabelt herrarnas höga hopp. Jennifer och Felicia Granath tävlade tillsammans i Synkro för första gången. Resultatet blev en bronsmedalj. Nämnvärt är att samtliga tjejer slog minst 1 eller 2 personliga rekord! Julias bästa noteringar på 1m och 3m gav dessutom föreningen 2 nya klubbrekord…
Nästa uppgift är EJM i Graz dit Ellen Ek och Frida Källgren har kvalificerat sig. Pär Berg och Sofia Garametsos är uttagna som ledare resp. physio.
Publicerat den 6 juli 2012

Hoppresultat

Christofer Eskilsson kom på 4:e plats i den individuella finalen på 10m på GP tävlingarna i Bolzano efter en fin hoppning. På Synkro 10m blev det en 3:e plats tillsammans med Jesper Tolvers. På damernas Synkro 3m blev Julia Lönnegren tillsammans med Daniella Nero 5:a.
På internationella ungdomstävlingar i Graz, Österrike vann Frida Källgren flickor 15-15 år på höga hopp. Medaljörer i sina resp. klasser blev även Ellen Ek, Erik Gundersen och Axel Dahl.
Publicerat den 25 juni 2012

Diplom Sponsorsim

Nu kommer snart sponsorsims diplomen att finnas i er brevlåda. Vill än en gång passa på att tacka alla som var med och deltog.
Publicerat den 15 juni 2012

Frida Källgren och Ellen Ek uttagna till EJM‏

Förbundskapten Ulrika Knape Lindberg har tagit ut Malmö Kappsimningsklubbs simhoppare Frida Källgren och Ellen Ek att representera Sverige på Europamästerskapen i simhopp för juniorer i Graz den 11-15 juli.
Julia Lönnegren och Christofer Eskilsson tävlar för Sverige på Grand Prix i Madrid den 15-17 juni och i Bolzano, ITA den 22-24 juni.