Välj Område

föräldramedverkan

Får en familjemedlem följa med och se på simningen?

  • Vill syskon, mor-, farföräldrar eller någon annan närstående följa med och se på när barnet simmar går detta alldeles utmärkt. Det är dock ej tillåtet för någon annan att gå ned i bassängen utan alla besökare ska hålla sig på bassängkanten/till de sittplatser som finns.

Ska föräldrarna vara med i vattnet?

  • De kurser som någon vuxen skall vara med i vattnet framgår vid bokningen. I övrigt vill vi att föräldrarna helst sitta utom synhåll för barnen eftersom vi har märkt att de koncentrerar sig bättre då.

Kan jag som förälder påverka simundervisningen?

  • Vi uppmanar alltid er föräldrar att ta kontakt med simläraren inför kursstart om man har några funderingar eller idéer kring sitt barns simundervisning. Genom att berätta för simläraren om eventuella svårigheter eller förkunskaper så är det lättare för denne att göra ett bra arbete med ditt barn. Om du under terminen har funderingar kring simundervisningen så kontakta ansvariga på plats i badet så snart som möjligt så att vi kan göra undervisningen ännu bättre, det är lättare att förändra under terminen än i efterhand. Den som är ansvarig på badet har en grön T-shirt som det står ANSVARIG på ryggen.

Hur förbereder jag mitt barn inför simskolan?

  • Gå gärna till simhallen. Lek, öva på att doppa huvudet och att röra sig i vattnet.