Dela detta viktiga budskap bland alla era vänner och bekanta

MKK bjuder in till välgörenhetsgala till förmån för barncancerfonden
med sarah sjöström, 7-8 oktober

Barncancerfonden bekämpar barncancer och ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver. Med Ert stöd kan vi fortsätta den långsiktiga forskningen, stötta drabbade barn och deras familjer, och komma närmare vår dröm om att utrota barncancer. Det finns flera sätt att bidra under detta event, välj det som passar Er bäst. Och kom ihåg: Alla gåvor är lika viktiga, stora som små. – Vi är tacksamma.

Malmö Kappsimningsklubb grundades 1869, och vi har haft en kontinuerlig verksamhet sedan dess. Vi vill göra detta evenemang till en oförglömlig helg tillsammans med alla våra drygt 4000 aktiva medlemmar och anhöriga. Vi är Malmös största idrottförening, där alla våra medlemmar är aktiva utövare.

EN FOLKFEST MED ALLA VÅRA MEDLEMMAR – FÖR BARNCANCERFONDEN

Vi genomför detta evenemang med alla våra aktiva medlemmar under en hel helg. Det är första gången under vår snart 150-åriga historia som genomför en gemensam aktivitet, från minsta baddargrupp till våra äldsta masterssimmare. Detta kommer att bli ett mycket minnesvärt och roligt evenemang – Swim of Hope med Barncancerfonden genomfört som en folkfest!

PRAKTISKT GENOMFÖRANDE

Malmö Kappsimningsklubb tillsammans med Barncancerfonden genomför detta välgörenhetsevenemang för alla våra drygt 4000 aktiva medlemmar, och våra ca 270 st träningsgrupper. Detta innebär att barnen, ungdomarna, de vuxna aktiva – allt från de som nyss lärt sig simma upp till våra bästa elitsimmare kommer att vara styrda till vissa tider när just deras grupp deltar. Detta ställer vissa krav på planering, logistik och disciplin i genomförandet för att allt skall fungera smidigt och bra när vi är så många medlemmar. Alla medlemmar kommer alltså att simma tillsammans med sin ordinarie grupp och ledare.

TRÄFFA VÅRA OLYMPIER, NUVARANDE OCH TIDIGARE LANDSLAGSMÄN

För att ytterligare förhöja upplevelsen kommer vi att blanda in våra ”gamla rävar”, i form av våra  egna olympier och ex-landslagsaktiva i barn- och ungdomsgrupperna. Roligt för barnen, men i synnerhet kul för alla föräldrar och företagsrepresentanter på plats att få träffa både gårdagens stjärnor som de själva kommer ihåg från när de växte upp och som får uppmärksammas under trevliga former, tillsammans med våra unga blivande stjärnor.
En mix av gammalt och ungt. Malmö Kappsimningsklubb har fört fram många talanger till Svenska landslaget genom åren.

SIMMA MED OS-MÄSTARINNAN SARAH SJÖSTRÖM

För våra barn och ungdomar är det förstås ”a chance of a lifetime” att få simma tillsammans med regerande OS-mästarinnan och världsrekordhållaren, tillika deras stora idol, Sarah Sjöström. Vi kommer att via anmälningarna lotta ut platserna med Sarah Sjöström enligt följande:
 • ”Guldlott”, få simma tillsammans med Sarah på samma bana.
 • ”Silverlott”, få simma på angränsande bana som Sarah.
 • ”Bronslott”, få simma på samma tid som Sarah på någon av de övriga banorna.
Det kommer även finnas tid för autografskrivande och pratstund med Sarah Sjöström.

EKONOMISKT BIDRAG GENOM OMRÄKNINGSSYSTEM

Svenska Simförbundet kommer att vara på plats och skriva en artikel om detta evenemang i tidningen Aqua, då de vill uppmärksamma idéen att göra Barncancerfondens koncept till en bred folkfest – något för alla, där allas prestation räknas likvärdigt, enligt ett omräknings-system baserat på följande:
 
Våra medlemmar bidrar med en summa per simmad meter - men alla kan inte simma lika långt. Vi viktar om det ekonomiska bidraget per simmad meter beroende på vilken grupp man tillhör. Med omräkning blir bidraget till Barncancerfonden ungefär likvärdigt, och alla har bidragit efter bästa förmåga. Det skall inte bli ekonomiskt betungande. Tillsammans är vi många som bidrar till Barncancerfonden. Om det är mormor som ekonomisk stöttar i slutändan, eller pappas jobb? väljer Ni själva. - Alla goda insatser skall uppmärksammas.

SIMHOPP

Samtidigt med simningen genomför vi Dive of Hope parallellt. Även här har vi ett omräknings-system beroende på egen förmåga bland hopparna, men även om simmare vill prova på enkla hopp med handledning under helgen så blir även detta omräknat. Samma sak om en hoppare vill simma lite längder, så blir en hoppares simmetrar omräknade (eftersom de sannolikt inte simmar så långt).

ÖVRIGA HÄNDELSER UNDER HELGEN

Runt evenemanget håller vår föräldraförening och marknadskommité i all försäljning till stöd för Barncancerfonden samt medverkande företag och organisationer.
Det ligger lite i sakens natur när vi är så många, så kommer det därför att för både simmare och föräldrar att finnas  många roliga parallella aktiviteter, föreläsningar, utställare osv under helgen medan man väntar på sin tur att simma & hoppa, eller bara vill koppla av en stund.

SVENSKA SIMFÖRBUNDETS MEDVERKAN

Förbundets önskan är förstås att ge vår ”twist” på Barncancerfondens koncept – Swim of Hope - en bred spridning ut till övriga simklubbar i landet, så att fler kan prova på att genomföra konceptet som ett trevligt folkfestarrangemang i ett gott och hedervärt syfte. Av denna anledning vill vi göra denna premiär så minnesvärd som möjligt för våra deltagare. Svenska Simförbundets har planerat att detta evenemang blir en artikel i nästa nummer av tidskriften Aqua, som kommer ut i slutet av sommaren. Simförbundet kommer även att vara på plats och följa evenemanget.

Våra företagspaket till
swim of hope

paket 1

innehåll paket 1. för 50 kkr:

Detta paket riktar sig till främst de större företagen, och den ekonomiska stötningen är en kontant summa pengar till välgörande ändamål.

Varumärkesbyggande, ”tala för varan” 
 • Utställarplats i simhallen, med rätt att även sälja egna produkter (dock skall >50% av försäljningsvärdet tillfalla Barncancerfonden).
 • Möjlighet till att få hålla egna företagspresentationer etc. under eventet. 
Generell exponering
 • Namnge en bana, med företagsskylt i direkt anslutning till resp. bana under eventet.
 • Företagsskylt på kortsidan av bassängen, året ut.
 • Företagslogga på stora banderollen på utsidan av Simhallsbadet.
 • Företagsplats på hemsidan året ut, vi har ca 1 miljon sidvisningar per år.
 • Rätt att placera ”roll-ups / beachflaggor” i anslutning till eventet, vid entré och hallar.
 • Företagslogotyp på evenemangsbilen. 
Deltagande vid sponsormiddag 
 • 4 st (betalda) platser till sponsormiddagen. Ytterligare platser till middagen kan köpas. 
Evenemangs T-shirts till alla deltagare 
 • T-shirts till alla deltagare på evenemanget, med företagslogga tryckt tillsammans med Barncancerfondens logotyp.

paket 2

Innehåll paket 2
(stöttning genom produkter)

Skånes varuproducenter erbjuds möjlighet att bidraga med produkter som kan säljas under eventet och därigenom bidra med intäkter till Barncancerfonden. 
 • I korthet: Företagen bidrar med produkter att sälja (eventuellt med viss egen personal om produkterna kräver särskild kunskap). Föräldrakommitéen inom Malmö Kappsimningsklubb bidrar med övrig bemanning.
 • Ingen egentlig övre/nedre gräns för vad stöttningen är värd. Det handlar om produkternas gångbarhet under eventet, likaså tillströmningen av människor. Stora tält ställs upp på innegården mot gamla äventysbadet dit vi samlar denna verksamhet. Detta tar bort väderberoendet
 • Symbolisk deltagarkostnad 2500kr. 
Generell exponering 
 • Rätt att placera ”roll-ups / beachflaggor” i anslutning till eventet, vid entré och hallar.
 • Företagslogotyp på evenemangsbilen.
 • Företagsplats på vår hemsida, vi har ca 1 miljon sidvisningar per år. 
Deltagande vid sponsormiddag
 • 4 st (betalda) platser till sponsormiddagen. Ytterligare platser till middagen kan köpas.

paket 3

Innehåll paket 3
(Stöttning genom egen marknadsföring & tjänster)

För företag inom media, och närliggande marknadsnära tjänsteverksamheter, erbjuds möjligheten att indirekt bidraga med att upplåta fria reklamplatser till evenemanget, eller  annan  form av marknadsföring. 
 • Ingen egentlig övre/nedre gräns för vad stöttningen är värd.
 • Symbolisk deltagarkostnad 5000kr. 
Generell exponering 
 • Rätt att placera ”roll-ups / beachflaggor” i anslutning till eventet, vid entré och hallar.
 • Företagslogotyp på evenemangsbilen.
 • Företagsplats på vår hemsida, vi har ca 1 miljon sidvisningar per år. 
Deltagande vid sponsormiddag
 • 2 st (betalda) platser till sponsormiddagen. Ytterligare platser till middagen kan köpas.

evenemaget äger rum under helgen i simhallsbadet

Simning - Simhopp - Simskola - Simträning - Masters - Rekord - Hoppskola
 
www.malmosim.nu 
Regementsgatan 24, 211 42 Malmö