Om oss

Malmö Simsällskap stiftades 1869 och är Malmös äldsta idrottsförening. Malmö Simsällskap driver simskola och simhopp. Vår systerklubb Limhamns Simsällskap bedriver liknande verksamhet, med den skillnaden att man driver babysim istället för simhopp. En gammal önskedröm och tanke blev i januari 1982 verklighet, då beslut togs att simmare och hoppare från Limhamns Simsällskap och Malmö Simsällskap skulle tävla på SM- och JSM-nivå under det gemensamma namnet Malmö Kappsimningsklubb (MKK). Det innebär att från 1993 har all tävlingsverksamhet bedrivits i Malmö KK och all breddverksamhet i MS och LSS.


GÅNGNA KVARTALET

Klubbnära samarbeten

Under 2014 och framöver har Malmö Kappsimningsklubb tillsammans med Helsingborgs Simsällskap, Norrköpings Kappsimningsklubb och Jönköpings Simsällskap inlett samarbete för att växa, utvecklas och bli starkare. Vi skapar i detta forum förutsättningar för att bli ännu bättre.

Hemsidan

Vi är nu framme vid målet att publicera hemsidan. Sammansättningen, utformandet och resultatet är vi mycket nöjda med. Vi siktar nu fram emot ytterligare kommunikationsförbättringar.

Rekrytering

Vi har under våra rekryterat ett ny breddansvarig tillsammans med Maria Allisson. Mikael Oredsson heter personen. 45 år från Malmö, arbetar just nu i SK Hajen som breddansvarig. Mikael börjar sin tjänst hos oss den 1 augusti.

EM

Ida Lindborg simmade under kvalgränsen till EM vid Danish Open. EM simmas i Berlin i slutet av augusti.

Arrangemang

Vi har arrangerat JSM i simhopp för andra gången. Succé enligt vad jag hört i kulisserna. Vi väntar till vårt nya stadionbad, vilket ger möjlighet att genomföra andra tävlingsformer. Serie-Sim kan vi med stolthet konstatera att vi nu klarar av att arrangera utan problem. Vi har framöver ett kval till Serie-Sim, DM/JDM och Sum-Sim Riks. Vi skall även genomföra utmanartävling den 18 maj.

Kalendarium

Vi kommer när nya hemsidan publiceras kontinuerligt uppdatera vårt årshjul.