Om oss

Malmö Simsällskap stiftades 1869 och är Malmös äldsta idrottsförening. Malmö Simsällskap driver simskola och simhopp. Vår systerklubb Limhamns Simsällskap bedriver liknande verksamhet, med den skillnaden att man driver babysim istället för simhopp. En gammal önskedröm och tanke blev i januari 1982 verklighet, då beslut togs att simmare och hoppare från Limhamns Simsällskap och Malmö Simsällskap skulle tävla på SM- och JSM-nivå under det gemensamma namnet Malmö Kappsimningsklubb (MKK). Det innebär att från 1993 har all tävlingsverksamhet bedrivits i Malmö KK och all breddverksamhet i MS och LSS.


KLUBBDIREKTÖREN HAR ORDET

Simkunnighet, vår livsnerv.

Vi har i snart 145 år bedrivit simkunnighetsfrämjande verksamhet, så historian finns plus att vi är uppdaterade på de nyheter som krävs för att driva undervisning 2014.
Vi har som de senaste åren ett mycket intressant samarbetat med bostadsföretaget HSB Malmö gällande vår sommarsimskola. HSB Malmö betalar för medlemmarnas simskola som vi driver. Bor ni i HSB eller känner någon som gör detta, dela med er av denna information. Verksamhet från Baddaren – Vuxenverksamhet.
I skrivande stund har vi ca 450 anmälda till sommarens kurser.

Tävlingar

Malmö Kappsimningsklubb tar nu nya tag gällande tävlingsarrangemang på simsidan. Vi har sedan 2007-2008 stått utan en bra inomhusanläggning för tävlingsverksamhet, från första april 2015 kommer Hylliebadet stå öppet för arrangemang för inomhus tävlingar, vilket medför att vi just nu klurar på framtida tävlingar på Hyllie och även Stadionbadet.
2014 är vi värdar för DM/JDM 7-8 juni och även Svenska Ungdomsmästerskapen 24-29 juni. För att vi skall kunna utvecklas som förening behöver vi hjälp på våra tävlingar så de av er som vill bli funktionär kontakta: christer@malmokappsim.se

Ny hemsida

Då har vi lämnat hamn med simklubbarnas nya hemsida. Renoveringen av hemsidan har tagit tid, vi, Magnus Falk, Niklas Ausenius och undertecknad har under snart 14 månader funderat, jobbat, tvättat, utarbetat vad som blivit den samlade hemsidan för våra verksamheter och klubbar. Vi hoppas att ni delar vår uppfattning om hur hemsidan skall se ut. Nu är detta arbeta avslutat gällande kommunikation i detta område. Nästa område är hur vi skall nå alla våra medlemmar med rätt information på ett så enkelt sätt som möjligt. Tidsperspektiv på detta är 4-6 månader.

Samarbetspartners

Guldkanalen är ny skyltsponsor på Aq-va-kul.
HSB Malmö, TYR Sverige, Procivitas i Malmö, Malmö Stad, Sparbanken Öresund, Burger King, Mäklarfirman Landgren, Malmsten AB, ICA Supermarket Rönneholm och tandläkaren Pequrio (Johanna Nilsson) är sedan tidigare. Genom att stödja dessa stödjer ni även Malmö Kappsimningsklubb!

Hjärtligt välkomna till verksamheten

De av er som precis börjat och till er som varit med lite längre vill jag gratulera till att ni valt en idrott som ni kan utöva under hela ert liv även om ni inte väljer att börja tävlingssimma. Simidrott och motion är den bästa kombinationen som finns. Kondition, stryka, koordination och smidighet är de färdigheter om tränas. Vi hoppas att ni kommer att ta del av all vår verksamhet från babysim 3 månader till vuxenträning, mastersverksamhet, de två senaste inom både simning och simhopp.
Skulle det saknas någon verksamhet, skicka en e-post till Robert Johnsson, Klubbdirektör på robban@malmokappsim.se

Lycka till med ert livslånga lärande i och kring bassängen.