Om oss

Malmö Simsällskap stiftades 1869 och är Malmös äldsta idrottsförening. Malmö Simsällskap driver simskola och simhopp. Vår systerklubb Limhamns Simsällskap bedriver liknande verksamhet, med den skillnaden att man driver babysim istället för simhopp. En gammal önskedröm och tanke blev i januari 1982 verklighet, då beslut togs att simmare och hoppare från Limhamns Simsällskap och Malmö Simsällskap skulle tävla på SM- och JSM-nivå under det gemensamma namnet Malmö Kappsimningsklubb (MKK). Det innebär att från 1993 har all tävlingsverksamhet bedrivits i Malmö KK och all breddverksamhet i MS och LSS.


KLUBBDIREKTÖREN HAR ORDET

Dagens Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsföreningingar med ca 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp i världsklass. Vi har vid flertalet tillfällen blivit Sveriges bästa simidrottsklubb och kontinuerligt haft representanter i svenska landslag på internationella mästerskap under de senaste 30 åren.

Simkunnighet

Vi har i snart 150 år bedrivit simkunnighetsfrämjande verksamhet, så historian finns plus att vi är uppdaterade på de nyheter som krävs för att driva undervisning 2018.
Av våra tre verksamheter, simskola, simhopp och tävlingssimning, är simskolan den största.
I denna verksamhet arbetar vi kontinuerligt med att förbättra simkunnigheten bland Malmös barn, ungdomar och vuxna.
Vår vision är 100% simkunnighet i Malmö, och i vår simskola arbetas det kontinuerlig med att utveckla verksamheten för att kunna närma sig visionen och erbjuda simkunnighet till så många som möjligt. På detta sätt också bidra i största möjliga mån till att människor i allmänhet är tryggare i vatten.
Vi bedriver huvudsakligen vår verksamhet på tre platser i Malmö, Simhallsbadet, Rosengårdsbadet och Oxiebadet. Under somrarna flyttar vi sedan ut verksamheten på två av stadens utebad, Lindängsbadet och Rosengårdsbadet.
Vi har de senaste åren ett mycket intressant samarbetat med bostadsföretagen HSB Malmö, Trianon och Stena gällande vår sommarsimskola. Bostadsföretagen betalar sommarsimskolan, för sina medlemmarna, som vi driver.
Bor ni i HSB-, Trianon- eller Stena fastigheter eller känner någon som gör detta, dela med er av denna information. Breddverksamhetten täcker allt ifrån babysim till diverse olika vuxenverksamheter med varierande inriktningar.
I skrivande stund har vi ca 650 anmälda till kurserna under sommarens tre perioder.

Tävlingsverksamhet & Arrangemang

Inom våra tävlingsverksamheter, simning och simhopp, har vi alltid som ambition att vara en av Sveriges ledande simidrottsklubbar. Malmö Kappsimningsklubb har under årens gång arrangerat flera nationella mästerskap i simning och simhopp och arbetar kontinuerligt med att få fler nya stora arrangemang till Malmö. 
Vi har numera de flesta av våra stora tävlingsarrangemang på Hylliebadet och vårt utomhusbad, Lindängsbadet. Arrangemang som vi har under 2018 - 2019 är:
  • Svenska Grand Prix, Hylliebadet, den 27-28 januari 2018.
  • UGP 3, Hylliebadet, den 10-11 mars 2018.
  • Svenska Ungdoms Mästerskapen simning, Lindängsbadet, den 27 juni - 1 juli 2018.
  • Nordiska Masters, Hylliebadet, den 12-13 oktober 2018.
  • Svenska Grand Prix, Hylliebadet, den 26-27 januari 2019.
  • Svenska Mästerskapen simning, Lindängsbadet, den 28 juni - 2 juli 2019.

För att vi skall kunna fortsätta arrangera större tävlingar och utvecklas som förening behöver vi alltid få in nya krafter i form av funktionärer.
Vill du hjälpa oss att utvecklas till att bli en ännu bättre arrangör, tveka då inte till att kontakta vår funktionärsansvarigIngrid Andersson.

Samarbetspartners

Vi söker ständigt efter nya samarbetspartners som vill vara med och bidra både till enskilda arrangemang men också till att utveckla vår verksamhet i helhet. Under 2018 har vi haft vi följande samarbetspartners som vi arbetar med i olika avseenden:
HSB Malmö, Trianon Fastigheter, Stena Fastigheter, Victoria Park AB, TYR Sverige, Procivitas i Malmö, Malmö Stad, Malmsten AB, OLKA, Toftadals gård, Arena Hotell, Good Morning hotell, Bevakningsgruppen.
Är du intresserad av att bli en samarbetspartner till Malmö Kappsimningsklubb, kontakta då Johan Gustavsson

Hjärtligt välkomna till verksamheten

De av er som precis börjat och till er som varit med lite längre vill jag gratulera till att ni valt en idrott som ni kan utöva under hela ert liv även om ni inte väljer att börja tävlingssimma. Simidrott och motion är den bästa kombinationen som finns. Kondition, stryka, koordination och smidighet är de färdigheter om tränas. Vi hoppas att ni kommer att ta del av all vår verksamhet från babysim 3 månader till vuxenträning, mastersverksamhet, de två senaste inom både simning och simhopp.
Skulle det saknas någon verksamhet, skicka en e-post till Johan Gustavsson.

Lycka till med ert livslånga lärande i och kring bassängen.