"Mina första simtag"
Jag älskade att leka i vattnet som barn. Jag kunde spendera timmar i vattnet med min lillasyster när det var sommarlov eller när vi åkte på semester. Mina föräldrar tyckte därför att det var jätteviktigt att jag och min syster skulle lär oss simma så tidigt som möjligt.Men jag tror också det faktum att mina föräldrar är född i landet med världens längsta kust, Chile, påverkade bådas inställning. I Chile är ofta havsströmmarna starka och vågorna höga.

Mamma som ofta brukade åka till kusten när hon var liten hade många otrevliga minnen från somrarna. Tyvärr hände det för ofta att barn drunknade. Pappa kan inte simma än idag. Det har alltid varit ett jättestort handikapp för honom. Inte ens i vuxen ålder kunde han leka med oss i de djupare delarna av bassängen.

Jag vet inte riktigt när jag lärde mig simma, men jag minns att jag simmade i LSS under många år när jag var liten. Jag minns också att jag när jag väl fick chansen att simma med skolan i lågstadiet var bland de duktigaste i klassen. Det gjorde mig jätteglad och stolt.
  
/Luciano Astudillo, riksdagsledamot (S)